De meningen waren verdeeld, het bleek een moeilijke whisky, maar een beetje water maakte het verschil. Je moet hem even laten staan en laten ademen. Een bloemige neus met vanille, nootachtig, fruitig en vettig (geen boter) De smaak is erg fijn, de zijkant van de tong vindt het erg lekker. Iemand kreeg een smaakexplosie, die hij niet vast kon houden tot het einde. Het resulteerde in een korte afdronk. Ook noemde iemand een erg lui vat, waardoor hij niet smaakte als een 28-jarige. Een drupje water verbeterde de smaak een beetje.
Dat het op en neer ging met de smaak bleek uit de volgende opmerkingen: Een muffe bak en saaie whisky met anijs en menthol. Een Ben Kramer whisky: Saai, Saai, Saai.... Maar toch ook superlekker: venkel, nootachtig salmiak, boter en vanille. Over het vat liepen de meningen nogal uiteen, in ieder geval vond iemand dat de whisky een Roest Vrij Stalen-vat finish had. Toch had al dit commentaar geen invloed op de tweede plek in deze proeverij, iemand vond dat een mens hier vrolijk van zou worden. Toch wel verbazend....