Regio | Speyside |
---|---|
Leeftijd | 10 jaar |
Distiller | Mortlach distilleries |
Bottling | Douglas Laing |
Vat | Refill Hogshead |
Alcoholpercentage | 57,4% |
Vat nummer | DL10326 |
Fles nummer | 1 van 294 | Non-chillfiltered | ja |
Onze notities:
De meeste distilleerderijen kan je bezoeken, maar dit is er zo een waar dat niet kan. Mortlach Distilleries, met een van de oudste licenties om whisky te maken, bevindt zich in het centrum van de Speyside, met als naaste buren Balvenie, Glenfiddich en Glendullan.
De malt whisky van Mortlach is een zeer belangrijk onderdeel van de Johnnie Walker Black Label blends. Het is de eerste distilleerderij in Dufftown en vanwege zijn speciale distillatiemethode zeer geliefd bij de blenders. De distillaten van verschillende spirit stills worden in 1 spirit receiver vermengd.
Dit geeft een bijzonder karakter en is zeer geschikt voor de exclusieve blends. Deze Old Particular bottling is geselecteerd door WIN (Whisky Import Nederland) voor hun 10 jarig bestaan.
Neus: overweldigend bloemig, heide, kruidig en zoet. Smaak: mond vullend met honing, marmelade en gesuikerd fruit. Afdronk: Warm, lang en kruidig(kamfer?) met gesuikerde gerst, ietsjes droog.
Reacties tijdens de proeverij:
Deze Mortlach begon lekker, hoewel hij toch wel sterk binnen kwam. Hij had nauwelijks neus en moet dan ook de ruimte hebben. Daarna komen de geuren naar binnen: vanille, ietsje rook en een beetje zoetig en bloemig. De smaak kwam met caramel, fruit en zelfs een beetje pepermunt. De afdronk was een beetje kort.
Iemand merkte op dat we ook jonge jenever hadden kunnen schenken, er waren geen volle smaken, maar wel veel alcohol. Met een beetje water werd de whisky wat ronder. Een dame in het gezelschap vond hem nogal groen maw. te jong.