Regio | Islay |
---|---|
Leeftijd | NAS jaar |
Distiller | Various Islay Distilleries |
Bottling | Morrison Distillers |
Vat | Pedro Ximenez |
Alcoholpercentage | 54,6% | Non-chillfiltered | nee |
Onze notities:
Als een van de oudste whiskyfamilies van Schotland zijn de Morrisons al vier generaties sterk aanwezig op Islay, ondermeer met Bowmore. Morrison is na de overname van MacKay zich ook gaan richten op hun eigen distilleerderij in Aberargie, welke Lowland whisky's moet gaan produceren.
Laat Morrison je nu meenemen op een smaakreis over het eiland, zodat je de diepte en variëteit kunt ontdekken die deze perfecte omgeving voor het maken van whisky te bieden heeft. Elke whisky in het Mac-Talla-assortiment is gesneden door de verweerde kusten van Islay. Het is een voorproefje van het ongetemde van de Hebriden welke een blijvende indruk achterlaat, gevormd door de elementen en doordrenkt met traditie.
Wat we niet weten en wel vermoeden is de distilleerderij van deze whisky (een combinatie van Lagavulin, Bowmore en Caol Ila?). Wat we zeker weten is dat deze whisky heeft gerijpt in zesentwintig uitzonderlijke, met de hand geselecteerde vaten Islay Single Malt en gefinished is op Pedro Ximenez vaten en hogsheads, die een rijke, fruitige zoetheid en structuur en diepte geeft aan deze rokerige malt.
Deze Mac Talla is een sprekende blended malt en gebotteld op cask strength 54,6%, speciaal voor de Feis Ile van 2023.
Tasting notes: Kleur: diep Koper. Neus: Maritieme rook, verbrande toffee, gestoofde bessen, vreugdevuur, dadels, rum en rozijnen, sinaasappelmarmelade. Smaak: De perfecte balans van jamachtige zoetheid en turf
Reacties tijdens de proeverij: