Tomatin CuBocan Vintage 2005 11yr

Tomatin Cù Bòcan Vintage 2005

RegioHighland
Leeftijd11 jaar
DistillerTomatin Distilleries (fabrieks-bottling)
Vatsherry en bourbon casks
Alcoholpercentage50%
Fles nummereen van 11400
Non-chillfilterednee

Onze notities:
Ghost Dog is de vertaling van het Keltische "Cù Bòcan" (spreek uit: koo buk-uhn). Het verwijst naar de legende van een mythische hellehond die de bewoners van het dorpje Tomatin al eeuwen zou lastigvallen. De allereerste Cu Bocan was een 1988 vintage, echter die had op Islay vaten gelegen. . Sinds 2005 distilleert Tomatin elke laatste week van het jaar geturfde (15ppm) malt ten behoeve van de blended industry. In 2013 hebben we de eerste nieuwe versie geproefd, die ongeveer 8 jaar oud was. Deze 2005 Vintage is een combinatie van bourbon en sherry vaten en dus niet zoals de standaard Cu Bocan die ook op virgin oak vaten gelagerd is geweest. Daarnaast is de 2005 Vintage ook gebotteld op 50%. Deze release bestaat uit vaten met de eerste generatie geturfde Tomatin malt. Het is dus ook te verwachten dat het niet bij deze ene wat jongere Cu Bocan Vintage release blijft. Neus: toffee appels met vanille, heiderook, chili infused chocolade, limoen siroop en gerookte bacon. Smaak: zoetigheden met turfrook, aardeachtige tonen, pure chocolade, winter kruiden en gepocheerd fruit met Christmas pudding. Afdronk: rond en vol met zoete rook en zachte fruit tonen

Geschonken in de volgende proeverij:

  • Maart 2017 (donderdag 09 maart 2017)
    Nummer 7 in de line-up.

    Reacties tijdens de proeverij: Hier was de neus anders dan de smaak, vol met hooischuur, jodium, teer, rubber, maar ook rokerig en kruidig. De smaak was citrus, specerijen en zacht zoet. Iemand vond hem niet gedifferentieerd genoeg en vrij vlak, terwijl een ander het een steigerend paard vond, steeds hoger en steeds beter. Het was lekker spul, iemand kon hier een avond mee vullen, terwijl er ook iemand was die vond dat er iets niet klopte. Men heeft iets met de whisky gedaan, maar hij wist niet wat.